Kurti razgovarao sa Lajčakom i Boreljom

Foto: Tviter

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je na svom Tviter profilu da je uoči današnjeg samita Berlinskog procesa razgovarao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom.

“Uoči današnjeg godišnjeg samita Berlinskog procesa sastao sam se sa visokim predstavnikom Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčakom, kako bi razgovarali o sveobuhvatnom sporazumu usresređenom na međusobno priznanje i druga pitanja. Paljenje automobila na severu Kosova je zločin i svi ga moraju osuditi” napisao je Kurti na svom Tviter profilu.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je takođe na svom Tviter profilu objavio fotografije sastanka sa Kurtijem i napisao da poručio da su razgovarali o aktuelnoj situaciji.

“Razgovarali smo o situaciji na severu Kosova. Remetilačke radnje, kao što je paljenje automobila, su neprihvatljive. Sporazumi o dijalogu se moraju poštovati. Poziv svima da deluju uzdržano. Takođe smo razgovarali o napretku u normalizaciji odnosa” napisao je Borelj.

Comments

Pročitaj još