• Početna>
  • Vesti>

Promocija knjiga Pece Popovića sutra u Mitrovačkom dvoru

Foto: KC "Dragica Žarković"

Promocija knjige autora Petra Pece Popovića, muzičkog kritičara i publiciste biće održana sutra, 3. novembra u 17h u Mitrovačkom dvoru.

O knjigama će govoriti prof. dr Mihajlo Pantić i književnik Milan Mihajlović.

Književno veče biće upotpunjeno nastupom mitrovačkog Rinato benda.

Petar Peca Popović srpski je novinar, publicista, muzički kritičar i urednik novina. Rođen je 1949. godine u Beogradu. Bio je urednik časopisa Džuboks i Rok 82. Pisao je za Politiku, Politikin zabavnik, Blic, Sportski žurnal i mnoge druge časopise. Radio je za Radio Beograd i Radio 101.

Kao novinar i urednik dao je veliki doprinos na afirmaciji zabavne muzike i rok muzike. Pomogao mnogim muzičarima na početku karijere: Zdravku Čoliću, Bijelom dugmetu, grupi Azra, Ribljoj čorbi, Bajagi i instruktorima, Poslednjoj igri leptira i mnogim drugim.

Po ideji Pece Popovića, 28. avgusta 1977. godine, održan je besplatan koncert Bijelog dugmeta kod beogradske Hajdučke česme. To je jedan od koncerata sa najviše posetilaca u bivšoj Jugoslaviji.

Autor je knjiga “Čuvar buvlje pijace”, “Tragovi u beskraju”, “Proleća u Topčideru”, “Biti rokenrol” (zajedno sa Mihajlom Pantićem, “Rokopisi” i “Cepter buk vorld”.

Organizator događaja je Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice.

Comments

Pročitaj još