• Početna>
  • Vesti>

Kfor nema dokaza o preletanju dronova sa Kosova u Srbiju

Foto: Srđan Ilić, Insajder

Portparol Kfora pukovnik Karmelo Vitale kazao za RTV Kim da Kfor nema dokaza o preletanju dronova sa područja Kosova na teritoriju centralne Srbije i duž kopnene zone bezbednosti.

“U ovom trenutku nemamo dokaza o onome što su mediji objavili. Obavestićemo vas ako budemo imali bilo kakve informacije u vezi s tim”, kratko je odgovorio pukovnik Vitale na pitanje RTV Kim.

Podsetimo, sinoć je RTS objavio vest pozivajući se na svoje izvore da su primećeni dronovi na području Merdara i u okolini Raške, te da su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je takođe za RTS da ne može da kaže čiji su dronovi, ali da ih je bilo više i da su došli sa teritorije Kosova.

Prema njegovim rečima, bespilotne letilice snimale su juče aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti i dve kasarne u području Raške i Merdara.

Jutros je i kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio da nije tačno da su na području Merdara i u okolini Raške primećeni dronovi koji su sa Kosova osmatrali kasarne i položaj Vojske Srbije.

Comments

Pročitaj još