• Početna>
  • Vesti>

HO „Svi za Kosmet“: 1.550 kompleta školskog pribora za decu na KiM

Foto: HO "Svi za Kosmet" i Fondacija "Delije"

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ donirala je 1.550 kompleta školskog pribora školarcima na KiM-u i to u 33 različita mesta. Ukupna vrednost akcije je oko 38.750 evra, a pomoć za više školskih i predškolskih ustanova tek sledi, saopšteno je iz ove organizacije.

U svakom kompletu nalazilo se – sedam svezaka, blok za crtanje, zarezač, drvene boje, flomasteri, tempere, geometrijski set, olovke, makaze, šestar, pernica, gumica, vežbanka i lepak.

Ove komplete dobili su školarci iz sledećih mesta – Babin Most, Brnjica, Crkvena Vodica, Lipljan, Suvi Do, Rabovce, Staro Gracko, Dobrotin, Donja Gušterica, Gornja Gušterica, Livađe, Gračanica, Binač, Sušica, Ranilug, Kosovska Kamenica, Bosce, Ajnovce, Kuzmin, Kosovo Polje, Strezovce, Kololeč, Ropotovo, Korminjane, Vrbovac, Klokot, Binač, Vitina, Grace, Šilovo, Ugljare, Bresje i Batuse.

„Sakupljanje školskog pribora i donacija sprovodili smo u 55 gradova, a u 10 različitih država“, navode iz HO „Svi za Kosmet“ i preciziraju da su pored velikog broja robnih donacija, kroz uplate na račun, humanitarne događaje i kutije za donacije, imali više hiljada novčanih donatora.

„Ubedljivo najveće novčano učešće i ove godine imala je Fondacija Delije sa iznosom od 3.000 kanadskih dolara, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo na višegodišnjoj saradnji“, naveli su.

U okviru ove akcije, osim što su pomogli školarcima, planiraju pomoć za više školskih i predškolskih ustanova, o čemu će naknadno obavestiti javnost.

„Zahvaljujemo se svim ljudima dobrog srca koji su donirali školski pribor i novčana sredstva, Eparhiji raško-prizrenskoj na velikoj pomoći u realizaciji, kao i svima koji su učestvovali u ovoj akciji na bilo koji način. Fotografije zadovoljne dece su nam svima definitivno najveća nagrada“, zaključili su.

Comments

Pročitaj još