Održano donatorsko veče za Ivana Vasića

Kim

U Domu kulture “Gračanica” večeras je održano donatorsko veče na kojem su predstavnici više različitih institucija, ali i građani i deca, donirali novac za lečenje sugrađanina Ivana Vasića koji je dve godine nesrećnim slučajem ostao bez vida.

Ivan Vasić je nakon trovanja alkoholom ostao bez vida. Četiri puta je operisan u Rusiji ali su tamošnji lekari preporučili i petu operaciju kako bi mu pomogli da povrati vid. Porodica Vasić nije u mogućnosti da sama finansira Ivanov odlazak i lečenje pa je zatražena pomoć.

Turistička organizacija Gračanice i Opština Gračanica pokrenule su akciju prikupljanja sredstava za Ivanov odlazak u Rusiju na operaciju. Osim, predstavnika institucija i građana u akciju se uključila i grupa dece, učenika 4. razreda Osnovne škole “Kralj Milutin” koja su proteklih nedelju dana prikupljala novac od prodaje nakita koji su sama izrađivala.

Devojčice i dečaci, njih desetak, večeras su Ivanu Vasiću uručili više od 400 evra pomoći.

Ivan Vasić se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći, a posebno deci..

“Ova moja borba traje već dve godine, od oktobra 2020. godine. Kao što možda već znate ovo mi je peti put da odlazim na operaciju u grad Ufa u Rusiji. Nije bilo nekih velikih rezultata do sada ali po rečima doktora ima nade i nadam se da ću ovaj peti put, možda će biti još neki, ali nadam se da će biti rezultata. Nekih malih pomaka ima, ne velikih, ali eto nada postoji i daće Bog da se vidimo u budućnosti daljoj ili bližoj ali nadam se nekom boljitku. Ne tražim puno ali barem neki procenat”, kazao je Vasić.

Novac su donirali i predstavnici Opštine Gračanica, među kojima je bila i gradonačelnica Ljiljana Šubarić. “Cilj je da pomognemo našem komšiji, prijatelju, rođaku, našem sugrađaninu Ivanu da ugleda svetlost dana “, rekla je Šubarićeva.

Donatorsko veče su učinili posebnim i mladi solisti, kao i hor Muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Lapjem Selu.

Comments

Pročitaj još