• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM uručila donacije privrednicima i poljoprivrednicima u opštini Gnjilane

Privrednici i poljoprivrednici u opštini Gnjilane dobili su vrednu opremu za razvoj svojih poslovnih delatnosti na osnovu konkursa koji je raspisala Kancelarija za Kosovo i Metohiju za unapređenje prerađivačkih delatnosti i razvoj privrede i preduzetništva.

Tim povodom, službenici Kancelarije za KiM i Komisije za kontrolu sprovedenih konkursa obišli su korisnike podsticajnih sredstava kako bi se uverili na terenu u tokove i dalje perspektive razvoja poslovanja, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ukupno 11 privrednika i poljoprivrednika iz Koretišta, Gornjeg Makreša, Donje Budrige, Stanišora, Šilova i Gornjeg Kusca dobili su opremu za autolimarkse usluge, za auto servis, automehaničarsku radnju, za proizvodnju briketa, pogrebne usluge, molersko-fasaderske radove, kao i opremu za konzerviranje voća i povrća, proizvodnju mlinarskih prizvoda i za preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda.

Svi korisnici su se srdačno zahvalili Kancelariji za Kosovo i Metohiju na pomoći uz koju će moći da pokrenu ili unaprede biznis i tako sebi i svojim porodicama obezbede bolje uslove života.

Predrag Tasić iz Stanišora koji je na konkursu dobio opremu za autolimarkse usluge, ovim poslom se bavi porodično sa ocem i dva brata, kaže da lepo žive i zarađuju od toga, posebno sada uz ovu pomoć Kancelarije za KiM.

Radomir Stajić, preduzetnik iz Gornjeg Makreša dobio je hladnjaču i od naredne sezone ima ugovoren otkup voća.

Radovan Denić iz Gornjeg Kusca je sa svojom porodicom pokrenuo biznis za proizvodnju briketa a na konkursu je dobio mašinu za proizvodnju i dodatnu vrednu opremu. Već su obezbedili tržište i uposlili dva radnika.

Auto mehaničar iz Šilova, Igor Fremić kaže da mu je ova pomoć izuzetno olakšala posao. 

„Jako sam zahvalan Kancelariji za Kosovo i Metohiju od koje sam dobio vrednu i savremenu opremu za svoju automehaničarsku radnju. Veoma mi je olakšala posao i sada mogu da unapredim svoj posao i prihvatim više mušterija,“ ističe Fremić.

Opremu za mehaničarske usluge dobio je i Aleksandar Božinović iz Šilova.

Miloš Janićijević iz Donje Bundrige opremio je svoju proizvodnju za preradu mesa zahvaljujući subvenciji Kancelarije za KiM uz koju će noći da proširi svoj porodični posao.

Opremu za pogrebne usluge dobio je Jugoslav Nedeljković iz Koretišta a Dalibor Ilić iz Šilova opremu za molerske i fasaderske radove.

Kancelarija za KiM će nastaviti da sprovodi konkruse i aktivnosti da podrži svakog vrednog Srbina na KiM kako bi mogao da privređuje i pristojno živi od svog rada.

Comments

Pročitaj još