• Početna>
  • Vesti>

U toku jesenje ozelenjavanje zelenih javnih površina u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

U okviru jesenjeg ozelenjavanja javnih površina u Kosovskoj Mitrovici, Radna jedinica hortikulture, koja posluje u okviru Javnog-komunalnog preduzeća “Standard”, ove nedelje je zasadila 7 hiljada sadnica sezonskog rasandog cveća

Kako je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao upravnik “Hortikulture” Vladan Delijovanis u narednim danima biće posađeno još oko 5.000 sadnica.

“Javno komunalno preduzeće “Standard” i radnici Hortikulture, kao i uvek u ovo doba godine, sprovode jesenje ozelenjavanje javnih površina u našem gradu. Mi smo u utorak od proizvođača dobili 12.000 komada rasada cveća, a u pitanju su ljubičice. Zaključno sa jučerašnjim danom mi smo posadili oko 7.000 komada, dok ćemo ostatak posaditi u narednim danima” rekao je Delijovanis.

Zasadi su posađeni na uobičajenim gradskim zelenim površinama, u parku kod Zelene pijace, kompletno šetalište, Trg cara Lazara, dečiji park u Sutjeskoj ulici, park kod kafića Be Bop, kao i kružni tok kod autobuske stanice.

Delijovanis je dodao da će jedinica ostati posvećena održavanju javnih zelenih površina ali i da je planirano i sakupljanje i odvoz opalog lišća, koje će se odvijati u skladu sa vremenskim uslovima.

Radna jedinica Hortikulture se bavi poslovima održavanja javnih zelenih površina što podrazumeva mašinsko i ručno košenje trave, orezivanje žive ograde, okopavanje sadnica i uklanjanje starog drveća i rade na tome da Kosovsku Mitrovicu učine lepšim i zdravijim mestom za život.

Comments

Pročitaj još