• Početna>
  • Vesti>

Tatjana Kecman i Zoe Kida u kabareu “Nas dve”: Sve je harizma, sve je energija i sve je duh

Foto: Radio Mitrovica sever

Kabare “Nas dve“ Tatjane Kecman u kojem pored nje glumi i peva Anja Radonjić, poznatija kao Zoe Kida odigran je u utorak veče u Kosovskoj Mitrovici.

Duhovita, zabavna i uvek aktuelna priča o ženi, koja je opsednuta karijerom i njenim alter-egom, kojem nedostaje ljubav. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem se “spontano” peva, glumi i nazdravlja životu.

Kažu da je u predstavi najbitnija interakcija s publikom i da u ovom kabareu nikada nije isto.

“Bitna mi je publika, osmesi, energija i to me inspiriše, nekad sam više inspirisana, nekad manje, a večeras mi je bilo baš divno” rekla je Zoe Kida novinarima nakon predstave.

Tatjana Kecman kaže da su ženama nametnute mnoge stvari.  

“ Zašto mi ne smemo stariti, to je toliko utkano u međuljudske odnose, da mi to više ne primećujemo.Mi kad starimo to je sačuvaj Bože, a oni kad stare, pa fin onako zgodan, prosed” kaže Kecman.

Žene bi trebalo da se više opuste i ne opterećuju nesavršenstvima, jer kako Kecman ističe sve je u glavi.

“Sve je harizma, sve je energija i sve je duh” kaže Tatjana.

Ja sam uvek za emocije, iskrenost, pre svega prema sebi, zato što žena mora da bude iskrena prema sebi da bi opstala. Ako sebe laže, to je prva stanica. Prvo krene sebe da laže, pa onda ceo svet. To nikako nije dobro, smatra Zoe Kida.

Ipak, moramo da nekad uđemo u ring, da se štitimo, da imamo oklop, ali da ostanemo žene i ostanemo ranjive, kaže Zoe.

Kada se govori koliko je današnjoj ženi teško, kaže da smo se same borile za to da budemo egal, ali da bi onda svi poslovi trebalo da se deli.

Ipak, obe smatraju da su sve žene emotivne, ranjive i željne ljubavi i nežnosti. Ženama treba ljubav i to je suština predstave .

“Jako je važno da zavolimo sebe, ne budemo toliko strogi i da imamo male ciljeve koje ćemo da ispunjavamo, da sebi pričinjavamo zadovoljstva, da ostanemo negde deca, da se radujemo malim stvarima i da se više bavimo duhovnim životom, a manje Instagramom ili površnostima” poruka je Zoe Kida.

Kecman kaže da svako treba da zavoli sebe i sebe stavi na prvo mesto.

Nasmejale su publiku, oraspoložile i unele pozitivnu energiju u večeri punoj smeha. Predstava je odigrana u organizaciji Kulturnog centra “Dragica Žarković”, a pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još