• Početna>
  • Vesti>

Premijerno izvođenje predstave “Ljubav u getu” sutra u Gračanici

Foto: Dom kulture "Gračanica"

Premijera pozorišne predstave „Ljubav u getu“ rediteljke Marije Đajić, u izvođenju Amaterskog pozorišta “Janićije Popović” iz Gračanice, biće održana sutra, 12. oktobra u 19:00 časova, na sceni Doma kulture “Gračanica”.

U predstavi igraju: Natalija Josifović, Helena Popović, Ognjen Jovanović, Helena Dimitrijević, Anastasija Perić, Dunja Živić, Đorđe Dimitrijević, Petra Marković, Nikolina Todorović, Stefan Grbić, Ana Vujović, Marta Dimitrijević, Mila Mladenović, Tijana Petrović, Jovana Nedeljković, Mateja Dimitrijević i Petar Dimitrijević.

“Osluškujući potrebe, želje, nadanja i htenja dece iz Gračanice, sa kojima sam imala čast da stvaram, nastao je tekst za predstavu „Ljubav u getu“. Tražili smo odgovore na suštinska životna pitanja, neke smo pronašli, a za nekima ćemo, verovatno večno, da tragamo“ reči su rediteljke Marije Đajić.

Pre premijere predstave u Galeriji Doma kulture od 18:30, biće svečano otvorena izložba dečjih radova sa radionice kaligrafije, održane u manastiru Draganac, takođe u organizaciji Doma kulture “Gračanica”. Posetioci će imati priliku da vide desetak kaligrafskih radova dece iz Kosovskog Pomoravlja. Izložbu će otvoriti otac Hristofor iz manastira Draganac.

Comments

Pročitaj još