• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti pokušava da izjednači žrtvu i dželata

Foto: Tanjug

Kada se Aljbin Kurti usudi da govori o tome kako Beograd želi “teritoriju bez drugih na njoj” verovatno polazi od sebe i svojih prethodnika koji su etnički od Srba očistili Kosovo i Metohiju i po ko zna koji put pokušava da izjednači žrtvu i dželata, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

” I pritom to nam govori predstavnik Privremenih institucija u Prištini koje su izvršile secesiju naše južne pokrajine i pogazile, zajedno sa svojim zapadnim mentorima, sve norme međunarodnog prava kada je reč o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije kao međunarodno priznate države i članice UN” navodi Petković.

“Zbog planskog i sistemskog proterivanja Srba od strane političkih struktura iz Prištine, etnički su oštećeni gotovo svi gradovi i većina sela na Kosovu i Metohiji koji su vekovne kolevke srpskog naroda i to je i dan danas realnost u pokrajini koju bezočnom zamenom teza pokušava da prikrije Kurti” dodaje se u saopštenju.

Na taj način on ne širi samo zastrašujuće dezinformacije, već ponovo dosipa so na ranu proteranim Srbima koji su morali da napuste svoj kućni prag pred vihorom nasilja Prištine, a reč je o preko 212 hiljada prognanih Srba, ističe direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“O odnosu Prištine prema Srbima najbolje govori slučaj Dragice Gašić, jedine srpske povratnice u Đakovici kojoj je i dalje zabranjeno da kupuje hleb u lokalnom marketu, a stopa povratka na KiM i dalje je manja od dva odsto. I to je slika Kosova i Metohije koju želi Aljbin Kurti i koju kreira svojim postupcima” naveo je.

Nakon Pogroma koji je 2004. godine sproveden nad srpskim življem na Kosovu i Metohiji, Srbi se danas sa svojih ognjišta teraju dirigovanim, institucionalnim nasiljem, odmazdama, montiranim sudskim procesima i presudama, uzurpacijom imovine i to ponovo naočigled predstavnika međunarodne zajednicem dodao je Petković.

“Ali, Beograd danas na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem više nego ikada pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji i ulaže u ostanak i opstanak našeg naroda i to Kurtijeve laži ne mogu da promene” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još