• Početna>
  • Vesti>

Filmsko veče u Goraždevcu, organizatori najavili nove filmove zbog velikog interesovanja

Foto: Radio Goraždevac

U Goraždevcu su u organizaciji doma kulture Gračanica prikazani filomvi “Ala je lep ovaj svet” i “Kašej: Kradljivac nevesti”.

U 18 časova mlađi su imali priliku da vide film “Ala je lep ovaj svet”, koji je bio namenjen za njih, dok su stariji od 20 časova uživali u filmu “Kašej: Kradljivac nevesti”.

Boban Jevtić, urednik filmskog programa doma kulture Gračanica rekao je da je ovoliki broj mališana podstrek da i u budućnosti posete Goraždevac na sledećoj turneji putujućeg bioskopa.

“Evo i ove godine još jedna turneja putujućeg bioskopa koju organizuje Dom kulture “Gračanica” uz podršku Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije i u saradnji sa opštinom Gračanica. Veliko je zadovoljstvo videti gotovo punu salu dece u Goraždevcu. To nam je podstrek da se potrudimo da i sledećeg puta posetimo Goraždevac. Inače projekat putujućeg bioskopa podrazumeva projekcije filmova van Gračanice odnosno širom Kosova i Metohije. Ljudi i deca imaju priliku da pogledaju nova ostvarenja kako i domaće tako i strane kinematografije tokom turneje budućeg bioskopa”, navodi Jevtić.

Antonina Pavlović kaže da je uživala u filmu i da joj je drago što se ovako nešto održava u Goraždevcu.

“Volela bih da i u budućnosti bude ovakvih dešavanja jer svi to jako volimo i stvarno je mnogo dece došlo da isprati crtani film”, izjavila je Antonina Pavlović

Dom kulture Gračanica najavio je prikazivanje ovih filmova i u ostalim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još