• Početna>
  • Vesti>

Svečano uručeni indeksi novoj generaciji studenata FTN-a

Foto: Radio Mitrovica sever

Novoj generaciji studenata Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Ksoovskoj Mitrovici, danas su uručeni indeksi, na svečanosti koja je tim povodom priređena u ovoj visokškolskoj ustanovi.

Brucoše je pozdravio dekan FTN-a prof. dr Srđan Jović koji je izrazio radost jer se tako veliki broj studenata odlučio za obrazovanje u Kosovskoj Mitrovici koje, kako je istakao nije nimalo lošijeg kvaliteta u odnosu na bilo koji drugi univerzitet u Srbiji.

“Trudićemo se da vam studiranje prođe što brže, bolje i što efikasnije. Vaše je samo marljivosrt, vrednost, pouzdanost i mislimo da ćemo vaša očekivanja ispuniti. Imamo dovoljno nastavničkog kadra, savremene laboratorije, studentske domove, studentsku menzu. Sve uslove imamo da vam pružimo znanje”, istakao je Jović.

Dekan je naglasio da je u prvom krugu, fakultet upisao nadprosečan broj studenata, ali da je drugi upisni krug protekao lošije usled tadašnjih zbivanja na severu Kosova i Metohije.

Na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici postoji sedam studijskih programa – arhitektura, građevinsko inženjerstvo, elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštita na radu, mašinsko inženjerstvo, rudarsko inženjerstvo i tehnološko inženjerstvo.

Pored osnovnih, ovaj fakultet pruža i master akademske studije u oblasti arhitekture, građevinskog inženjerstva, elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, inženjerstva zaštite životne sredine i zaštite na radu, mašinskog inženjerstva, rudarskog inženjerstva, tehnološkog inženjerstva, kao i upravljanja rizicima od prirodnih katastrofa.

Takođe nudi i specijalističke akademske studije kada je u pitanju održivost i otpornost građene sredine.

Dok doktorske akademske studije pokriva elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, mašinsko inženjerstvo i tehnološko inženjerstvo.

Comments

Pročitaj još