• Početna>
  • Vesti>

Sredstvima Kancelarije za KiM iskopan bunar sa pijaćom vodom u Starom Gracku

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Bunar će mnogo značiti jer je voda život. Do sada smo imali vrlo malo vode, pritisak je bio veoma slab, a tokom letnjeg perioda gotovo je uopšte nije bilo”, istakao je predsednik sela Zoran Ćirković, i dodao da selo opstaje zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Ovo je samo jedan od projekata kojima Kancelarija za KiM, preko Privremenog organa opštine Lipljan, podržava opstanak preostalih Srba u Starom Gracku.

“Što se tiče Privremenog organa opštine Lipljan i Kancelarije za KiM, mi smo stalno na terenu u Starom Gracku. Ove godine ćemo da podelimo i poljoprivredne mašine meštanima, obazbedili smo sredstva i za finansiranje fudbalskog kluba koji je ove godine prešao u višu ligu i već igra. Sve što je u našoj moći mi radimo kako bi ovi ljudi opstali u svom selu”, kazao je predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović.

Comments

Pročitaj još