“Naka superbaka” oduševila najmlađe mitrovčane

Foto: Radio Mitrovica sever

Predstava „Naka superbaka“ odigrana je danas u Mitrovačkom dvoru u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

Predstava je namenjena svim predškolcima i učenicima nižih razreda, u cilju podsticanja empatije i vršnjačkog naselja.

Direktor Kulturnog centra „Dragica Žarković“ Milan Mihajlović je istakao da današnja predstava raduje sve mališane i predškolce i da pokazuje pravu vrednost druženja i pravilnog odrastanja.

„Ako bilo šta treba detetu da raste do neba, onda je to svakako igrarija sa Nadom Blam. Naša prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu je gost Kosovske Mitrovice na početku obeležavanja dečije nedelje i nas kao organizatore, uz pokroviteljstvo Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica čini radosnim. Osmesi i aplauzi nas čine srećnim što danas imamo takvog gosta i imamo programski sadržaj za početak dečije nedelje i nadamo se da će svaka institucija u našem gradu učiniti nešto za naše najmlađe sugrađane“ poručio je Mihajlović.

Naka superbaka, koju tumači naša istaknuta glumica Nada Blam, je kroz humoristične primere pokazala mališanima kako mogu da prevaziđu konfliktne situacije, kako da reše određene probleme i kakva je čar druženja i igranja sa vršnjacima.

„U pitanju je dečije snalaženje, kao i mi kada smo bili deca, pa se onda ne snalažiš u određenim situacijiama i onda ne znaš kako da odreaguješ. Za to postoje edukativni programi, kao na primer ja kada sam odrastala imali ste serije, filmove pa radio drame, a mi smo sve to slušali i onda tako naučiš da se nosiš sa svojim životom. Tako da osim priča, koje su napisali neki mudraci, imamo razne situacije u kojima može da izbije konflikt, dok ustvari mališani ne znaju da konflikt može da se reši na drugačiji način, a ne da se deca svađaju“ rekla je Blam.

Predstava je odigrana u tri termina, u 10, 11:30 i 13 časova, za učenike OŠ “Branko Radičević”, OŠ “Sveti Sava” i mališane PU “Danica Jaramaz”.

Organizator događaja je Kulturni centar “Dragica Žarković” pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još