Vučić: Važna i dobra nedelja za Srbiju

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video u kome kaže da je ova nedelja bila veoma važna na polju diplomatskih aktivnosti jer je tokom nje imao mnogo susreta sa, kako je naveo, prijateljima Srbije.

“Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra”, istakao je Aleksandar Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Dodao je da je primio akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa. 

U opisu videa, Vučić je napisao da je, svetski poznata kompanija “Grundfos” proširila  svoje kapacitete u našoj zemlji, da su se predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže.

Naveo je i da je o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner.

Vučić je dodao da je ovo bila i nedelja susreta sa prijateljima Srbije.

“Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom”, piše Vučić.

Ističe i prisustvo na puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka s prijateljima Srbije, i da su tom prilikom u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima.

“Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za građane i za privredu” rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još