“Pijaca knjiga” od ponedeljka u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Mali sajam knjiga pod nazivom „Pijaca knjiga“ održaće se i ove godine u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ od 3. do 8. oktobra 2022. godine.

“Cilj ove manifestacije prvenstveno je da predstavi široj javnosti aktuelnu književnu scenu Srba sa Kosova i Metohije. Posetioci će biti u prilici da po sniženim cenama nabave stara i nova izdanja, da zamene ili prodaju svoje knjige, ili ih pozajme za čitanje” saopštili su organizatori.

Do sada su svoje učešće potvrdili skoro svi izdavači sa Kosova i Metohije, kao i Službeni glasnik i Filip Višnjić iz Beograda, a u toku su pregovori sa još nekolicinom izdavača iz Srbije. Tokom šest dana trajanja „Pijace knjiga“ biće organizovan veliki broj književnih promocija, kao i raznovrstan umetnički program. Specijalni gosti Pijace knjige biće Uroš Petrović, Petar Ristanović i Aleksandar Pavlović, a svoje nove knjige predstaviće, između ostalih, i Jovan Zafirović, Žarko Milenković, Dragomir Kostić, Bojana Miljković…

Svečano otvaranje Pijace knjige u PKC „Akvarijus“ predviđeno je za ponedeljak 3. oktobar u 19 časova. Satnica programa i promocija knjiga biće naknadno objavljeni.

Comments

Pročitaj još