• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko ministarstvo: Zabrana za Petkovića zbog stavova “propagandnog karaktera”

Foto: Kosovsko MSP

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore saopštilo je da je razlog zabrane posete direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića “zasnovan” na “ponavljajućem nepoštovanju sporazuma o međusobnim posetama političkih predstavnika”. 

Kako se navodi u pojašnjenju ovog ministarstva, Petković je upozoren da je jezik koji koristi u suprotnosti sa sporazumima i samim tim dovodi do odbijanja zahteva za ulazak na Kosovo.

„Petković je kontinuirano upozoravan da je jezik koji koristi u suprotnosti sa sporazumom i da ponovljena upotreba ovog jezika posledično dovodi do odbijanja zahteva za ulazak na teritoriju Republike Kosovo”, naveli su, dodajući:

“Petkovićevi ponovljeni stavovi prema Republici Kosovo imaju veoma dezinformacioni, propagandni karakter i usmereni su na raspirivanje mržnje”.

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću, juče su, deveti put za redom, prištinske vlasti zabranile ulazak na Kosovo i Metohiju, iako je poseta, kako je Petković rekao, uredno najavljena.

Comments

Pročitaj još