• Početna>
  • Vesti>

Tribina „Kako se sporazumevamo – upotreba jezika na Kosovu i Metohiji“ večeras u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ i Društvo novinara Kosova i Metohije organizuju tribinu na temu: „Kako se sporazumevamo – upotreba jezika na Kosovu i Metohiji“, koja će biti održana povodom obeležavanja Evropskog dana jezika. Program počinje u ponedeljak 26. septembra 2022. u 20 časova.
Evropski dan jezika obeležava se svake godine i ustanovljen je od strane Saveta Evrope 2001. godine. Cilj je promovisanje i informisanje javnosti o značaju učenja jezika kako u okviru škola tako i van njih i povećanje stepena višejezičnosti i međusobnog sporazumevanja. Znanje jezika pomaže razvoju tolerancije i razumevanja među ljudima koji pripadaju različitim jezičkim i kulturnim sredinama. Učenje stranih jezika je osnova za sporazumevanje među ljudima kako u radu sa njima tako i u svakodnevnoj komunikaciji zato je važno obeležiti ovaj dan.
Učesnici tribine novinarka i pisac Ivana Vanovac, profesor i društveni aktivista Ivan Nikolić, profesorka Ivana Arsić Mišković i novinar Budimir Ničić, voditelj programa, odgovaraće na pitanja upotrebe srpskog jezika na KiM, njegovog položaja, primene zakonske regulative i odnosa institucija prema jednom od problema koji, dvadeset godina, otežava život na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još