• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Mladići albanske nacionalnosti zakačili kosovsku zastavu na autobus koji prevozi Srbe

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su danas u Peći dva mladića, albanske nacionalnosti, pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena i da su im nakon toga na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili kosovsku zastavu. Kako se navodi, slučaj je prijavljen policiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana.

“Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanoništva na Kosovu i Metohiji. I dok predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da u se našoj južnoj pokrajini očuva mir i stvore uslovi za zajednički život i međusobno poverenje između Srba i Albanaca, ugrožavanje sloboda srpskog naroda je svakodnevno” stoji u saopštenju.

U svom saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

“Vlada Republike Srbije će istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još