• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Dodeljeni sertifikati za visokoškolce na stažiranju

Foto: RTV Gračanica

Na prigodnoj svečanosti u Domu kulture u Gračanici dodeljeni su sertifikati o uspešno obavljenom pripravničkom stažu za 83 visokoškolaca iz gotovo svih srpskih sredina Kosova i Metohije.

“Cilj je bio stvoriti radna mesta za mlade ljude”, naglasio je na svečanosti dodele sertifikata Vladan Trifić ispred Centra za mir i toleranciju.

“Uključivanje diplomaca ili kako to nazivamo, stažiranje je kreirano prema potrebama diplomaca. Upravo u tome je njegov značaj. Kroz ovaj projekat diplomci su dobili znanje, veštinu i praktično iskustvo kroz rad u lokalnoj samoupravi”, rekao je Milan Joksimović, potpredsednik opštine Gračanica koji je diplomcima u ime opštine čestitao i naglasio da mu je žao što je zbog pandemija bilo i određenih poteškoća.

Dobitnici sertifikata su svoj pripravnički staž obavili u lokalnim samoupravama u svojim sredinama, a 20 najuspešnijih dobilo je stalni posao.

Ovaj projekat, koji već pet godina realizuje Centar za mir i toleranciju uz podršku Nemačke ambasade u Prištini do sada je uspešno završilo 350 visikoškolaca od kojih je njih 150 dobilo stalno zaposlenje.

Comments

Pročitaj još