• Početna>
  • Vesti>

Igor Simić: Vučićeva politika garantuje budućnost i opstanak Srba na KiM

Foto Tanjug

“Još jednom su Srbi na KiM razumeli sve poruke, jer smo dovojno politički pismeni da shvatimo da jedino politika predsednika Aleksandra Vučića, mir, sigurnost i stablnost za Srbe na KiM, znači ono šta možemo da očekujemo u budućem periodu“, rekao je Igor Simić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je, nakon što je Skupština Srbije usvojila izveštaj o Kosovu i Metohiji, da su Srbi sa Kosmeta, koji su sednicu pratili sa galerije parlamenta, mogli ponovo da čuju da su jedino predsednik Aleksandar Vučić i politka koju on zastupa, politka budućnosti, opstanka i ostanka Srba na Kosmetu. “Nažalost, oni koji su danas u opoziciji, a nadam se da nikada neće doći u poziciju, da odlucuju o Srbiji i srpksom narodu na KiM, nisu dali nijedan konstruktivan predlog, na jedan faktografski izveštaj Kancelarije za KiM, o sijaset projekta koji su sprovedeni i sprovode se na KiM, unapređuju ekonomski položaj srpskog naroda, ali i uslove u kojima Srbi žive severno i južno od Ibra”, rekao je Simić za Tanjug posle sednice parlamenta.

Kako je rekao, opozicija je imala samo reči kritike, i to „u smislu laži“, a ne konstruktivne kritike, kako bi se nešto na KiM poboljšalo i unapredilo na korist Srba.

Comments

Pročitaj još