• Početna>
  • Vesti>

Petković: Nelegalne prištinske patrole na jezeru Gazivode nova provokacija 

Provokacije i demonstracije sile Prištine na severu Kosova i Metohije i danas se nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Besmisleno paradiranje prištinskih „specijalaca“ sa dugim cevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok. Neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika provocira Srbe na severu Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj našeg naroda u pokrajini”, izjavio je Petković.

U saopštenju direktora Kancelarije za KiM se navodi da “ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini”.  

“Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti”, istakao je Petković.

Comments

Pročitaj još