Knjiga Jovana Zafirovića premijerno u Ranilugu

Foto: Radio Mitrovica sever

Društvo književnika Kosova i Metohije, uz podršku mitrovičkog Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”, objavilo je knjigu aforizama “Glavom kroz stid” Jovana Zafirovića, dobitnika Vibove nagrade (2021) koja se dodeljuje mladim piscima za doprinos u oblasti satire. Prva promocija knjige biće u Ranilugu a potom u Kosovskoj Mitrovici i širom regiona.

Knjiga, koju je ilustrovao Jugoslav Vlahović a dizajnirala Miljana Dunđerin, najpre će biti promovisana u petak, 2. septembra 2022. godine u Ranilugu (Kafe bar Long Island, 19.30). Na promociji će, pored autora, učestvovati i predsednik UNS-a Živojin Rakočević, predsednik Društva književnika KiM Novica Sovrlić i književnik Aleksandar Dunđerin.

Tokom septembra i oktobra biće organizovane i promocije u Kosovskoj Mitrovici, u više gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Jovan Zafirović, rođen 5. juna 1997. godine u Gnjilanu, student je sociologije na mitrovačkom Filozofskom fakultetu. Dobitnik je Vibove nagrade i nagrade Mladi tipar. Piše kratke satirične priče i aforizme koje objavljuje u Politici, Večernjim novostima, Enigmatici, Ježu, Šipku, Etni, Satirgori, i na različitim internet portalima u zemlji i regionu, u studentskim časopisima, kao i na Radio Beogradu.

Comments

Pročitaj još