• Početna>
  • Vesti>

Dok Beograd traži rešenje Kurti sabotira normalizaciju odnosa

Uzalud Aljbin Kurti pokušava da Beogradu postavi nekakve nove uslove i ucene i na mala vrata pokuša da natera Beograd da prizna samozvano Kosovo, to se nikada neće dogoditi dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije,  kaže u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Ono što za Beograd  jedino može da bude tema razgovora sa Kurtijem i Prištinom  jeste vraćanje punog poretka UN i nadležnosti misije UNMIK na Kosovu i Metohiji, punog poštovanja povelje UN, kao i striktnog držanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Na ovim postulatima međunarodnog prava jedino možemo da razgovaramo sa Prištinom, koja očigledno ne želi dogovor zasnovan na kompromisnim rešenjima.

U trenutku kada Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čini nadljudske napore da pronađe rešenje za aktuelnu krizu, Kurti čini sve da sabotira normalizaciju odnosa.

Po ko zna koji put je Kurti pokazao da ne želi da gradi mir, već želi da ga razgrađuje, da urušava stabilnost i svaki pokušaj normalizacije odnosa.

Prosto rečeno, Kurti je spreman da uništi sve čega se dotakne, posebno kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još