• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM organizovala dva kampa za mlade za Kosova i Metohije.

Foto Facebook

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je prethodnih dana u saradnji sa svojim partnerima organizovala dva kampa za mlade za Kosova i Metohije.
Jedna grupa od 20 srednjoškolaca iz Zubinog Potoka učestvovala je na trodnevnom „Eko kampu“ na Goliji u periodu od 18. do 21.avgusta uz podršku opštine Ivanjica. Ovaj kamp se održava 11. godinu zaredom, a prvi put u njemu učestvuju i mladi sa KiM.
Cilj ove akcije jeste promocija volonterizma i aktivizma mladih, kao i edukacija o zaštiti životne sredine i zdravog načina života.
Druga grupa đaka iz Klokota boravila je u dečijem kampu „Studenica 2022“ u periodu od 17. do 23. avgusta uz podršku manastira Studenica, gde su im organizovane razne rekreativno-edukativne aktivnosti i sadržaji.
Ovo je bila i prilika da se mladi sa KiM druže sa svojim vršnjacima iz ostalih delova naše države, da razmenjuju znanja i veštine, ali isto tako da uživaju u prirodi i bolje upoznaju svoju zemlju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od jula prošle godine organizovala razna putovanja i kampove za više od 1800 dece sa prostora KiM, za koja je opredelila gotovo 14 miliona dinara, a iste akcije će nastaviti da sprovodi i u budućnosti u želji da mladima sa KiM obezbedi što bezbrižnije i kvalitetnije odrastanje.

Comments

Pročitaj još