• Početna>
  • Vesti>

„Škola filmske magije 8“ u Gračanici od 26. do 31. avgusta

Foto: Dom kulture "Gračanica"

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda organizuje „Školu filmske magije 8“ u Gračanici od 26. do 31. avgusta, namenjenu najpre mladima.

Prijava počinje danas i trajaće do 26. avgusta, a prijavljivanje se vrši lično u Domu kulture „Gračanica“ ili putem imejla.

“Opšti cilj „Škole filmske magije” je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji. Polaznici dobijaju priliku da na licu mesta saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent.
Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu (od scenarija, režije, glume, kamere do montaže). Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz, moderan i elokventan način” kažu organizatori.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni sledeći kursevi na različite teme – produkcija, režija, scenario, gluma, montaža, kamera i zvuk.

Tema ovogodišnje Škole filmske magije je kako osmisliti i napraviti igranu seriju. Pored toga što živimo u vremenu tzv. “drugog zlatnog doba televizije”, serije postižu ogromne gledanosti na striming platformama i drugim savremenim medijima, a internet nam omogućava da dođemo do gledalaca u svakom kutku planete. Polaznici će, kroz rad sa našim iskusnim predavačima, napisati, snimiti i izmontirati pilot epizodu za mini seriju, a po završetku radionice svi zainteresovani će moći da je vide na internetu.

Iako je škola otvorena za sve, bez obzira na godine, primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci. To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o „lepom”. Stoga, osim osnovne edukacije naša škola usmerena je i na formiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima.

Pokrovitelji: Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još