• Početna>
  • Vesti>

Pres služba EU saopštila dnevni red Lajčaka tokom posete Kosovu

Foto: Tanjug

Paloma Hol Kabaljero, iz pres službe EU, potvrdila je ekskluzivno za RTKlive dnevni red specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka tokom posete Kosovu.

Ona je navela da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borel tražio od specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka da poseti Prištinu i Beograd ove nedeljeje kako bi zajednički napredovali ka sporazumnom rešenju i kako bi se izbegle nove tenzije na terenu

„Nakon prošlonedeljnih sastanaka, visoki predstavnik Borel je zatražio od specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da ove nedelje (24-25. avgusta 2022.) otputuje na Kosovo i u Srbiju kako bi došlo do napretka ka sporazumnom rešenju i da bi se međusobno izbegle nove tenzije na terenu. U njegovoj misiji će mu se pridružiti i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan i zamenik pomoćnika sekretara Gabrijel Eskobar”, navela je Kabaljero.

Lajčak će se tokom boravka na Kosovu sastati sa predsednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem, albanskim opozicionim strankama, kao i predstavnicima zajednice kosovskih Srba.

“Tokom posete Srbiji, Lajčak će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petkovićem“, kazala je Kabaljero za RTK live.

Comments

Pročitaj još