• Početna>
  • Vesti>

Festival srednjovekovne muzike “Medimus” ovog vikenda u Prizrenu

Foto: "Medimus", Fejsbuk

Međunarodni festival srednjevekovne muzike „Medimus“ sedmi po redu, biće održan 27. i 28. avgusta u Prizrenu, u atrijumu crkve Svetog Spasa, gde je organizovan i svih prethodnih godina.

Prve večeri festivala, koji u celosti podražava srednjovekovni ambijent, nastupiće internacionalni ansambli Medimus i Canso. U nedelju, druge večeri publika će imati priliku da čuje svetski poznatog gitaristu Dušana Bogdanovića, kao i ansambl Anonimus 4, potvrdili su organizatori Medimusa.

U programu festivala učestvovaće i dramska umetnica Vjera Mujović.

Tokom trajanja festivala, posetioci će moći da pogledaju i foto-retrospektivu „Medimusa“ autora Želimira Gvojića, El Gvojosa, zvaničnog fotografa festivala.

Medimus je najznačajnija manifestacija iz oblasti muzičkih umetnosti u proteklom periodu u gradu Prizrenu. Festival ima za cilj da predstavi srednjovekovno muzičko nasleđe, u gradu gde se osobito negovala muzička kultura i u kome su nastale neke od najlepših kompozicija ovih prostora.

„Medimus“ je dobitnik nagrade „Muzika klasika“ za 2018. godinu, po mišljenju žirija kao najbolji festival od regionalnog značaja, a na njemu su nastupala poznata muzička imena poput Divne Ljubojević, Slobodana Trkulje i Edina Karamazova.

Na “Medimus” se može i organizovanim prevozom…..

Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela u saradnji sa Domom kulture “Stari Kolašin” organizuje odlazak na “Medimus” a u okviru putovanja, predviđen je i obilazak kosovskometohijskih manastira i crkava.
Rezervacije i ostale informacije u vezi sa putovanjem na broj telefona: 065/8174-937.

Comments

Pročitaj još