• Početna>
  • Vesti>

Svećlja najavljuje primenu odluke o ličnim kartama i tablicama od 1. septembra

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalj Svećlja izjavio je da će od 1. septembra krenuti sprovođenje odluke vlade o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na severu KiM, tvrdeći da “postoje indicije da bi barikade mogle da budu podignute i pre tog datuma”.

“Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga. Ali postoje i indicije da se one mogu desiti. Spremni smo da se suočimo sa bilo kojom vrstom situacije, naše institucije su zrele, jake i spremne da se suoče sa svakim pravnim zadatkom koji dobiju. Ali imamo i bezrezervnu podršku međunarodnog faktora”, rekao je Svećlja za “Kllan njuz”.

Bez obzira na situaciju, ministar unutrašnjih poslova je naglasio da ne postoji opcija novog odlaganja roka, jer su institucije Kosova odlučne da svoja ovlašćenja prošire na celu zemlju, jer imaju i podršku međunarodnog faktora i KFOR.

Što se tiče političke situacije na Kosovu, Svećlja je izrazio uverenje da će Kurtijeva vlada nastaviti svoj mandat jer ima podršku naroda, uprkos primedbama opozicije.

Na pitanje odakle informacije o vraćanju barikada i mogućim incidentima, kazao je da su sa terena i od stranaca.

Optužio je rukovodstvo u Beogradu da organizuje barikade – “direktno Beograd, Vučića, Vulina i paralelne srpske strukture”.

“Oni mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu bezbednosne institucije, kao što su to činili poslednjih meseci”, rekao je Svećlja i dodao da “imaju podatke o pripremama”.

Comments

Pročitaj još