Godišnjica napada na Klokot; Petković: Srbija pamti

Foto: Kancelarija za KiM

Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.

Klokot je napadnut granatama iz susednog sela Radivojce, a pored poginulih Silvane i Tihomira, koji su imali tek dvadesetak godina, teško je ranjeno još šestoro meštana srpske nacionalnosti.

Na ovaj napad, danas je podsetio i direktor Kancelarije za Kosovo iMetohiju Petar Petković, koji je u objavi na Fejsbuku naglasio da ni za ovaj napad na srpski narod, niko nije odgovarao.

“Na današnji dan 16. avgusta 1999. godine izvršen je minobacački napad na selo Klokot i tom prilikom od granate UČK su mučenički ubijeni Tihomir Radić (1973) i Silvana Spasić (1976), koja je tada imala svega 23 godine. Do dana današnjeg niko nije odgovarao za ovaj zločinački napad i ugašeno dvoje mladih i nevinih života, ali Srbija pamti i ne zaboravlja svoje stradalnike” napisao je Petković.

Comments

Pročitaj još