Obeležen Međunarodni dan mladih u Gračanici

Foto Radio Gračanica

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih u Gračanici bilo je reči o najaktuelnijim problemima mladih u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu i načinima kako oni mogu da budu prevaziđeni.
 

“Glavni problem mladih jeste nezaposlenost, zato oni u tolikom broju odlaze iz ove sredine, pre svega da bi se školovali i upisali željeni fakultet, ali i da bi se nakon toga zaposlili. Ono što takođe nedostaje jeste što mladi nisu dovoljno slobodni i što nemaju slobodu kretanja. Nedostaje i edukacija, kultura, kao što imaju ostali”, kaže za RTV Gračanica Miljana Ilić iz NVO Centar manjinske zajednice.

Ovoga puta, Međunarodni dan mladih obeležen je pod sloganom “Biram da budem odgovoran”.

“I ove godine Centar manjinske zajednice obeležava Međunarodni dan mladih, skrećući pažnju na pitanja mladih. Ove godine za ovaj dan želimo da poručimo svim mladim vozačima, početnicima da se odgovorno odnose prema sebi i ostalim učesnicima u saobraćaju, da poštuju pravila i propise jer na taj način doprinose povećanju bezbednosti”, kaže Stefan Ilić iz NVO Centar manjinske zajednice.

Kako je istaknuto, mladima prevashodno smeta što se o njima govori kao o jednom velikom neiskorišćenom potencijalu, a s druge strane im se ne pruža prava prilika da pokažu svoje mogućnosti.

Comments

Pročitaj još