• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči, počinioce privesti pravdi

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da su se ove dve prodavnice našle na meti pljačkaša i krajem juna i dodaju da tada, kao ni sada, Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, kako se navodi, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da pljačkom i obijanjem prodavnica, Srbima direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini.

Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde, navodi se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

Comments

Pročitaj još