• Početna>
  • Vesti>

Vladimir Orlić predsednik Narodne skupštine, izabrano i sedam potpredsednika i radna tela

Foto: RTS

Vladimir Orlić iz SNS-a izabran je sa 154 glasa za predsednika Skupštine Srbije. Protiv je bilo 76 poslanika, a uzdržanih nije bilo. Poslanici su se izjašnjavali javnim glasanjem. O predsedniku parlamenta izjašnjavalo se 230 poslanika. Moje čvrsto opredeljenje je da će narodnu volju morati da poštuje svako, rekao je Orlić u prvom obraćanju poslanicima u parlamentu. Izabrano je i sedam potpredsednika parlamenta, kao i radna tela. Srđan Smiljanić izabran za generalnog sekretara.

Petnaest minuta posle ponoći Vladimir Orlić je zaključio sednicu na kojoj je izabrano rukovodstvo parlamenta, kao i radna tela.

Za potpredsednike Narodne skupštine izabrani su Sandra Božić iz SNS-a (sa 194 glasa), Snežana Paunović iz SPS-a (194), Elvira Kovač iz SVM-a (194), Usame Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja (195), Božidar Delić iz koalicije NADA (197), Borko Stefanović iz SSP-a (204) i Zoran Lutovac iz DS-a (207).

Za generalnog sekretara Narodne skupštine imenovan je Srđan Smiljanić – za njega su glasala 182 poslanika, pet je bilo protiv, a 10 je bilo uzdržano.

Poslanici su sa 206 glasova za i četiri protiv glasali za izbor članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine.

Izabrani su i članovi stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama, kao i sastav Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Comments

Pročitaj još