• Početna>
  • Vesti>

Petković: Povratnicima u selu Dragoljevac uručeni traktor i plug

Foto: Fejsbuk

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopšteio je na svom Fejsbuk profilu da su povratnici u selu Dragoljevac, u opštini Istok dobili su od strane Kancelarija za Kosovo i Metohiju traktor i plug, a mašine će zajedno koristiti pet povratničkih porodica iz ovog kraja.

“To je bila molba i potreba meštana Dragoljevca koju su izneli Kancelariji za KiM tokom moje posete Metohiji i to obećanje smo realizovali nakon sprovedenih zakonskih procedura. Takođe, porodici Dalibora Sedlarevića iz ovog kraja koji ima troje dece uručena je prikolica za rasturanje stajnjaka, dok je povratnicima u selu Ljubožda Kancelarija za Kosovo i Metohiju nakon sprovedenog konkursa dodelila traktor, prikolicu u plug” navodi Petković.

Dodaje se da će našim povratnicima u opštini Istok, koji se pretežno bave poljoprivredom, ova mehanizacija u mnogome će značiti i olakšati svakodnevni posao. Njih je prethodnih dana obišao i predsednik Privremenog organa opštine Istok Kosta Belošević i uručio im pomoć Kancelarije.

“Nastavićermo da pomažemo naš narod u pokrajini i osnažujemo naše porodice koje se trude da razviju sopstveni posao i porodični biznis jer to stvara zdrave osnove za naš ostanak i opstanak na prostoru Kosova i Metohije” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Comments

Pročitaj još