• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Situacija sve komplikovanija,cilj je sa Srbija dođe do 700 miliona kubnih metara gasa; Vaučeri za odmor u Srbiji od 15.000 dinara

Foto Predsedništvo Srbije

Ruske snage su u naletu i kako rat u Ukrajini dobija na zamahu, tako je situacija sve komlikovanija. Svi koji su govorili da će rezultat ratnih zbivanja biti drugačiji, jasno je da nisu upravu. To donosi drugačije okolnosti vezano za ekonomsku situaciju, rekao jeizmeđu ostalog predsednik Srbije u današnjem obraćanju.

Zamah njihove ofanzive je sve snažniji i svi koji su govorili da će biti drugačiji rezultat ratnih zbivanja jasno je da nisu u pravu, to donosi i drugačije okolnost vezano za ekonomsku situaciju u Evropi i Srbiji, napomenuo je predsednik. Ona je mnogo ozbiljnija nego ona koju možemo da sagledamo, kaže on. Trudimo se da na dnevnom nivou pronađemo što je više rešenja za jesen i zimu, rekao je Vučić.

Velika je kriza u energentima, u hrani na evopskom i svetskom nivou i nije lako izaći iz nje, kaže predsednik.

Učinili smo mnogo, napravili veliki pomak i izašli u susret velikom delu zahteva predstavnika radnika “Fijata”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti nakon razgovora sa njima. Istakao je i da će penzioneri, nezaposleni i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 mesečno imati pravo na vaučer za odmor u Srbiji, ne u visini 5.000 dinara, kao do sada, već 15.000 dinara.

“Do 15. septembra imaćemo u rezervi 400 miliona kubnih metara gasa”

Što se tiče gasa naveo je da je dobra vest da osim ugovora sa “Gaspromom”, čime smo obezbedili 62 odsto naših potreba, postignut je i dogovor s Mađarskom o skladištenju gasa.

“Za 38 odsto zaliha smo zakupili u Mađarskoj. Mi ćemo u narednih dva meseca napuniti 147 miliona kubnih metara gasa u Mađarskoj”, naveo je Vučić.

Za to vreme napunićemo u Srbiji po ceni ruskog gasa, koji je nejjeftiniji za nas, Banatski dvor za 250 miliona kubnih metara gasa, dodao je.

“Do 15. septembra ćemo imati u rezervi 400 miliona kubnih metara gasa, verujemo da do 15. oktobra možemo da imamo preko 500 miliona kubnih metara gasa, možda i više”, rekao je Vučić.

Ukazao je da je cilj da dođemo do 700 miliona kubnih metara gasa.

Vaučeri za odmor u Srbiji od 15.000 dinara

Predsednik Vučić je rekao da će penzioneri, nezaposleni i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 mesečno imati pravo na vaučer od države za odmor u Srbiji, ne u visini 5.000 dinara kao do sada, već 15.000 dinara.

Naveo je da će podeliti 200.000 vaučera, kao i da ako bude velika navala možda će proširiti na još 100.000 vaučera.

“Sada dajemo tri milijarde dinara, za 200.000 lica 15.000 dinara da provedu deo odmora na teritoriji Republike Srbije”, rekao je predsednik

Ukazao je da to rade kako bi se ljudi upoznali sa sopstvenom zemljom, da još više zavole Srbiju i da novac ostane u našoj zemlji.

Pored toga, još jedan važan zdravstveni razlog je kovid koji se ubrzano širi.

Ukazao je da ti vaučeri moraju da budu potrošeni do kraja oktobra, a biće podela vaučera i za zimski odmor.

Comments

Pročitaj još