• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Ristić daje alibi onima koji čine sve da povratka Srba ne bude

Foto: Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak

Potpredsednik srpske liste Dalibor Jevtić, reagujući na izjavu Slaviše Ristića, poslanika u Skupštini Srbije, za agenciju Beta, napisao je na Tviteru da je to “klasičan primer davanja alibija onima koji lažnim optužnicama protiv Srba, uzurpacijom imovine raseljenih Srba i na svaki drugi način čine sve da povratka Srba na Kosovu ne bude”.

“I umesto da gospodin Ristić kritikuje Albance, on im daje alibi i za nisku stopu povratka krivi Srbe. Jer Slaviši Ristiću su Srbi za sve krivi. Krivi su i što se protiv njih podižu optužnice samo da se na Kosovo ne bi vratili ili da bi se sa Kosova raselili. Napada i okrivljuje Srpsku listu i Srpsku naprednu stranku, zato što jedino srpska lista i Srpska napredna stranka, a posebno predsednik Aleksandar Vučić štite i brane srpski narod od svih napada i bore se za opstanak i povratak Srba na Kosovo. Moram da priznam da su Slaviši za jedno sigurno krivi i predsednik Vučiž i Srpska lista, ali i srpski narod. Krivi smo što on na izborima dobije tek 95 glasova Srba. Eto toliko veruje narod Ristiću” napisao je Jevtić.

Ristić je za Betu rekao da je proces povratka raseljenih Srba izgubio svaku perspektivu upravo od momenta kada je brigu o povratku preuzelo kosovsko ministarstvo na čijem su čelu članovi Srpske liste.

Comments

Pročitaj još