• Početna>
  • Vesti>

Tajić na obeležavanju opštinske i hramovne slave u Zubinom Potoku

Opština Zubin Potok danas je u prisustvu velikog broja vernika obeležila gradsku i hramovnu slavu Sv. Trojice, kojoj je prisustvovao i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Svetu erhijerejsku liturgiju u Hramu Svete Trojice služio je vladika Raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, nakon čega je održana i litija opštinskim ulicama.

Čestitajući Slavu rukovodstvu i žiteljima Zubinog Potoka, Tajić je istakao da im prenosi i pozdrave i čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Petra Petkovića.

“Višeznačna je simbolika obeležavanja današnjeg dana u Zubinom Potoku. Ovo je prilika da se posvetimo pre svega tradiciji, ali i podsetimo se svega onoga što je do sada urađeno i što se planira u budućnosti kada je razvoj Zubinog potoka, ali i srpskih sredina na KiM u pitanju. Važno je reći da su planovi Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Republike Srbije uz ogromnu podršku predsednika Aleksandra Vučića ambiciozni, ali i ostvarivi. Opština Zubin Potok u kontinuitetu je jedno veliko gradilište i tako će biti i u budućnosti. U osnovi svega što planiramo i što trenutrno radimo, mora biti pre svega mir, bezbednost i sigurnost svakog pojedinca. Samo na takvim osnovama možemo da ostvarimo sve svoje planove u Zubinom Potoku, ali i širom prostora Kosova i Metohije gde je pomoć države Srbije nikad snažnija”, istakao je Tajić.

Izvor: Radio Mitrovica sever, saopštenje

Comments

Pročitaj još