Likovna kolonija u Šilovu

Foto: RTV Puls

Na Vidovdanskim svečanostima koje će biti održane širom Kosova i Metohije, aktivno učešće imaju i slikari koji stvaraju umetnička dela na Likovnim kolonijama. Jedna od mnogobrojnih priprema se i KPC “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovo.

Slikarska kolonija koja je će biti otvorena za posetioce likovne umetnosti, tokom Vidovdanskih svečanosti, u KPC “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovo, okupila je manje slikara nego proteklih godina. Pored slikarskih dela, posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturnom programu narednih dvadesetak dana, kaže za Puls, direktorka doma kulture Mirjana Aritonović.

Druženje umetnika je sastavni deo stvaranja likovnih dela ističe Gvozden Antić, akademski slikar, a to potvrđuj i njegove mlađe kolege Goran Mihajlović i Radovan Antić, učesnici kolonije.

Radovi nastali tokom četiri dana trajanja kolonije biće predstavljeni javnosti na otvorenoj izložbi 22. Juna. Pokrovitelj održavanja svečanosti je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, privremeni organ opštine Gnjilane, u saradnji sa KPC “Božidar Mitrović Šandor” Gnjilane – Šilovo.

Comments

Pročitaj još