• Početna>
  • Vesti>

Memorijalni turnir “Dejan Vasić” 28. i 29. maja u mitrovačkoj Hali sportova

Foto: Radio Mitrovica sever

Memorijalni turnir “Dejan Vasić” biće održan 28. i 29. maja u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici. Takmičenje se organizuje u sklopu FIBA 3×3 Roda prvenstva Srbije.

Organizacija memorijalnog turnira “Dejan Vasić” ove godine podignuta je na visok nivo, kako bi najbolje ekipe sa Kosova i Metohije i iz centralne Srbije nastupile u našem gradu, kaže za Radio Kontakt Plus Nemanja Jakšić iz mitrovičkog OKK “Centar”.

„Basket je jako popularan sport u našoj zemlji. Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 bila je bronzana na prethodnim Olimpijskim igrama, a i svetski smo prvaci. Timovi imaju tri igrača i jednu rezervu. Igra se deset minuta, napad traje 12 sekundi, ne izvodi se lopta sa strane, dosta je intenzivna igra… Mislim da ovakvi turniri fale našem gradu, našoj omladini i deci“, počinje priču Jakšić.

Planirano je da u mitrovičkoj Hali sportova prvog dana turnira (28. maj) snage odmeravaju klinci rođeni 2005. godine i kasnije.

Seniorske ekipe će se takmičiti 29. maja.

„Za učešće u seniorskoj konkurenciji mogu se prijaviti svi koji imaju od 17 do 77 godina. Organizatori su u obavezi da, prema pravilima FIBA, obezbede da svaka ekipa odigra minimum dve ili tri utakmice, u zavisnosti od broja prijavljenih timova“, objašnjava Jakšić.

Kotizacija po seniorskoj ekipi iznosi 4.000 dinara.

Za mlađe je učešće besplatno.

Da dvodnevni događaj u Hali sportova u Mitrovici protekne u najboljem redu, pobrinuće se sudije i delegati koji su određeni od strane Košarkaškog saveza Srbije, dodaje naš sagovornik.

Ekipe sa za takmičenje mogu prijaviti pozivom na broj telefona 065 80 24 224 ili na Instagram stranici “Školica sporta i košarke/OKK Centar Kosovska Mitrovica” ili putem imejla okkcentarkm@gmail.com ili popunjavanjem aplikacije koju možete naći na FIBA veb sajtu, u odeljku događaji.

Jakšić poziva sve zainteresovane da dođu i podrže akciju, da izađu na teren i pokažu šta umeju, pa možda osvoje neku od vrednih nagrada.

„Srbija je košarkaška nacija, svako od nas je makar jednom zaigrao basket ispred zgrade ili na nekom terenu. Naš cilj je da se mimo ovog turnira igraju što više basket i košarka u našem gradu. Čini mi se da nove generacije, a i odrasli na posvećuju dovoljno vremena svom telu, a bez sporta i tog nekog zdravog nadmetanja nema zdravog života, nema zdrave porodice i zdrave okoline“, poručuje on.

Pehare i medalje za najbolje plasirane ekipe obezbedio je Košarkaški savez Srbije. Takođe, tu su finansijske i robne nagrade.

Nagradni fond iznosi 120.000 dinara.

Za šampione u seniorskoj konkurenciji biće izdvojeno 80.000 dinara, vicešampionima ide 20.000, a prvacima među mlađim kategorijama pripašće 20.000 dinara.

Sponzori takmičenja su “Rad 028”, “Đus” market, “W3 Lab”, JKSP Zvečan, “Viva Smart Shop”, market “Plus”, “Kolašin prevoz”, “Sedef travel” itd.

Pokrovitelji turnira su Privremeni organ opštine Zvečan i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još