• Početna>
  • Vesti>

Vučić nakon sastanka sa Berkov : Neki delovi razgovora nisu bili jednostavni i laki

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa šeficom nemačke diplomatije Anelene Berkov , preneo da su razgovarali o svim važnim pitanjima, kao što su evropska perspektiva, kriza u Ukrjaini i situacija na KiM.

“Nisu bili jednostavni razgovori, ali sam zadovoljan velikim intersovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom. To je važna vest”, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je u prva tri meseca trgovinska razmena sa Nemačkom povećana za 26 odsto.

Neki delovi razgovora nisu bili jednostavni i laki, ali ne može uvek da se izabere lak put. Istakao je, da je važno razgovarati sa Nemačkom jer je to najsnažnija evropska zemlja i za Srbiju najvažnija, ali je ukazao da Srbija ne može da menja stavove Nemačke ni po pitanju Kosova, a ni po bilo čemu drugom.

Vučić je na novinarsko pitanje o tome da li je na sastanku sa kancelarom Olafom Šolcom bilo pritisaka da Srbija prizna Kosovo ili uvede sankcije Rusiji, iako je o tome otvoreno bilo reči i na konferenciji za novinare rekao da su izjave samo slabije ogledalo onoga što se dešavalo na samom sastanku, i da je pozicija Srbije teška i komlikovana.

Comments

Pročitaj još