• Početna>
  • Vesti>

Grujičić, Vučević, Todorović i Pavkov razgovarali sa građanima Braničevskog okruga

Danica Grujičić, Miloš Vučević, Đorđe Todorović i Sara Pavkov obišli su danas Petrovac na Mlavi i razgovarali sa građanima Braničevskog okruga.

Danica Grujičić, tom prilikom, rekla je da su u Srbiji izgrađene opšte bolnice, klinički centri, domovi zdravlja, da se izdvajaju velika sredstva za nabavku najsavremenije medicinske opreme, da se ulaže u najmodernije i najefikasnije lekove. Srbija je samo u prošloj godini, kako je naglasila, i pored problema sa Kovidom 19, izdvojila više od tri milijarde dinara za lečenje pacijenata od retkih i teških bolesti. „Ceo radni vek provela sam u zdravstvu i pamtim zdravstvo i za vreme komunizma, i za vreme devedesetih, i za vreme dvehiljaditih. Moralna obaveza je da kažem da je država Srbija, u poslednjih deset godina, uložila u zdravstvo više nego ikada pre. Razlika između Srbije danas i Srbije pre deset ili dvadeset godina je kao između neba i zemlje. Napredak je vidljiv i pokazuje da se naša zemlja razvila na svim poljima“, istakla je Grujičić, i podvukla da ako hoćemo da živimo u jakoj, modernoj i uspešnoj Srbiji, punoj mladih i vrednih ljudi, moramo da podržimo politiku zajedništva – politiku Aleksandra Vučića, jer samo zajedno možemo sve.

Miloš Vučević naglasio je da njemu, kao čoveku koji voli svoju zemlju, srce puno kada vidi veliki broj okupljenih mladih ljudi. „To je jasna poruka da je mladost uzela učešće u stvaranju sopstvene budućnosti. Naravno, da bi ta budućnost bila jaka i sigurna, moramo da sačuvamo mir i stabilnost. Mnogi danas žele slabu i pokorenu Srbiju. Mnogi hoće da Aleksandar Vučić ode u penziju da bi mogli da rade šta im je volja sa našom zemljom i narodom, zato moramo da se borimo i da zajedno nastavimo putem prosperiteta i sigurne budućnosti, poručio je Vučević.

Sara Pavkov naglasila je da moramo da imamo zdravu životnu sredinu da bi nam i zdravlje bilo dobro, te da je Srbija uradila mnogobrojne projekte i obezbedila sredstva za njihovu realizaciju. „Da bismo pili čistu vodu i da bismo imali čiste reke, moramo da uradimo kanalizacionu mrežu i postorojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a jedno od tih postojenja biće baš ovde, u Petrovcu na Mlavi. Zdravu i čistu zemlju od koje dobijamo hranu, moramo ljubomorno da čuvamo i u tu svrhu planirana je izgradnja čak osam regionalnih centara za preradu otpada. Budžet za zaštitu životne sredine je duplo veći nego prošle godine, što pokazuje politiku odgovornosti i koliko je neophodno da imamo jakog lidera, koji može celu Srbiju da gura napred, jer samo ujedinjeni možemo sve“, istakla je Pavkov.

Đorđe Todorović podelio je sa prisutnima svoju želju da napusti zemlju 2010. godine, kada je upisivao fakultet, kao i to da su na sličan način razmišljali i njegovi vršnjaci. Prema njegovim rečima,to nije bilo slučajno, jer kada nemate perspektivu, prirodno je da gledate gde možete da započnete novi život. „Danas mladi u Srbiji imaju širok izbor poslova. Posla ima svuda, čak uvozimo radnu snagu, jer nemamo dovoljan broj ljudi, a to nam govori koliko je Srbija, na čelu sa jakim liderom Aleksandrom Vučićem, uspela da se promeni i da od razorene ekonomije postane primer drugim državama kako se san pretvara u javu“, poručio je Todorović i podsetio na velika sredstva koja država izdvaja za pronatalitetnu politiku i pomoć mladim parovima.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: SNS

Comments

Pročitaj još