• Početna>
  • Vesti>

Nebojša Stanisavljević iz ŠK “Trepča” pobednik Otvorenog pojedinačnog turnira u šahu

U Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici danas je održan Otvoreni pojedinačni šahovski turnir, u organizaciji Šahovskog saveza Kosova i Metohije.

Turnir je okupio brojne ljubitelje šaha, a na njemu je nastupilo 19 takmičara. Interesovanje za igranjem šaha na Kosovu i Metohiji raste iz meseca u mesec, tako da je na turniru bio prisutan i veliki broj posmatrača, različitog pola i uzrasta.

Prvo mesto je osvojio je Nebojša Stanisavljević sa 6 poena iz Šahovskog kluba „Trepča“, na drugom je Rade Marković sa 5.5 poena, takođe iz „Trepče“, a na trećem mestu je Dušan Milić sa 5 poena iz ŠK „Kosmet“ iz Leposavića.

Sekretar Šahovskog saveza Kosova i Metohije Momčilo Adžić kaže da je sve proteklo u najboljem redu i da je zadovoljan igrom i postignutim rezultatima. On je najavio da će se u martu biti održano Pojedinačno seniorsko prvenstvo Kosova i Metohije.

„Sledeće nedelje turnir neće biti održan, ali nastavljamo sa održavanjem u februaru i martu. U martu mesecu očekujemo održavanje Pojedinačnog prvenstva Kosova i Metohije za seniore, koje nije održano još od 2009. godine. Najbitnije je da učestvuju svi ljubitelji šaha, kako bi se na ovim prostorima šah još više razvijao, i mi imali što više takmičara“ rekao je Adžić i dodao da su pripreme za održavanje prvenstva već u toku.

Adžić je najavio i održavanje ekipnog Kupa Kosova i Metohije u aprilu, gde prvak stiče pravo igranja u finalu Kupa Srbije.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još