Novogodišnji san: Da Nova godina počne osmehom

Pripreme za novogodišnje praznike uveliko traju. Najbitnije pitanje za većinu je – kako obradovati najbliže? Ipak, ima i onih koji neće biti u mogućnosti da priušte novogodišnji paketić. Mladi iz Kosovske Mitrovice, zato od danas do 26. decembra, organizuju humanitarnu akciju. Ovo je četvrta godina zaredom da organizuju “Novogodišnji san”.

„Cilj akcije je da pomognemo socijalno ugroženim porodicama širom Kosova i Metohije“, kazao je za Radio Kontakt Plus jedan od organizatora, Jovan Kragović. 

„Ovom akcijom želimo da mladima južno od Ibra pomognemo i da im izmamimo osmehe na lice. Da znaju da imaju braću na severu koja misle o njima, koja su ponosna na njih,“ dodao je Kragović. 

Na štandu na glavnom centralnom trgu i u holu Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”, mladi će biti svakog dana od 12 do 16 časova.

Građani svoj doprinos mogu dati u vidu slatkiša, slaniša, igračaka i novca. 

„Ovom prilikom pozvao bih sve građane da dođu, daju mali doprinos ovoj akciji, da dođu da se družimo, širimo pozitivnu energiju, radost, sreću, jer naše malo nekome će značiti mnogo. Neko će započeti Novu godinu sa osmehom i sa verom u bolje sutra. Tako da opet pozivam građane da dođu od 23. do 26 decembra i budu deo najlepše priče u ovoj godini“, poručio je Kragović. 

Budite i vi deo ove lepe priče za kraj godine. Prvi sugrađani su već dali svoj doprinos.

Izvor i foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još