• Početna>
  • Vesti>

Odbornici SO Severna Mitrovica vratili na ponovno razmatranje Odluku o korišćenju opštinske imovine

Na drugom redovnom zasedanju Skupštine opštine Severna Mitrovica glasanjem odbornika povučene su odluke koje su usvojene 3. juna ove godine, a koje se tiču korišćenja opštinske imovine za izgradnju poslovnog centra i javne garaže.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je u ime lokalne samouprave i izvršne vlasti, a na predlog Ministarstva administracije lokalne samouprave, predložila vraćanje odluka na ponovno razmatranje.

„Ove dve odluke će se ponovo revidirati novim procedurama, nadam se naredne godine. Razlog zbog čega smo doneli ovakvu odluku jeste obaveštenje, koje smo dobili od Ministarstva administracije lokalne samouprave, da se moraju uskladiti aktivnosti, koje mi kao lokalna samouprava možemo podržati procedurama koje su sprovedene, kada su ove odluke usvojene“ rekla je Hodžić.

Ona je podsetila da se radi o odluci SO Severna Mitrovica 01/01-139-031 za davanje na dugoročno korišćenje opštinske imovine za izgradnju poslovnog centra, i odluci SO Severna Mitrovica 01/01-140-031, koja se tiče ustupanja na dugoročno korišćenje opštinske imovine, predviđene za izgradnju javne garaže.

Obe odluke su povučene glasanjem odbornika sa 18 glasova za.

Na današnjem zasedanju je usvojen i predlog za objavljivanje opštinske nepokretne imovine, koja je predviđena za davanje ili korišćenje u 2022. godini.

„U skladu sa članom 13 Zakona 06/l-92 o davanju na korišćenje i razmene nepokretne imovine i uredbe o utvrđivanju postupaka za davanje na korišćenje i davanje nepokretne imovine, opština Severna Mitrovica je, kao i svaka druga lokalna samouprava, u obavezi da javnosti prijavi spisak nepokretne imovine opštine, koja će eventualno biti predmet ovog postupka u narednoj godini“ kazala je zamenica gradonačelnika.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević se u svom kratkom obraćanju zahvalio odbornicima na brzom i efikasnom radu u novom sazivu skupštine. On je prisutnim odbornicima i građanima čestitao novogodišnje praznike.

„Poželeo bih vama i vašim porodicama sve najbolje u Novoj godini, puno zdravlja, razloga za sreću slavlje. Nadam se da ćemo se svi zajedno potruditi da u novoj godini nastavimo da radimo u interesu građana i opravdamo poverenje koje nam je dato“ rekao je Radojević.

 Sednici je prusustvovalo 18 od ukupno 19 odbornika.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još