• Početna>
  • Vesti>

Tužilaštvo o akciji u Štrpcu: Zaplenjen novac, vozila, oružje…

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari je zajedno sa tužiocem u predmetu Rasimom Maljokuom, kao i predstavnicima Kosovske policije, izneo detalje o akciji koja je danas sprovedena u opštini Štrpce. 

Na konferenciji je rečeno da je u ovoj akciji privedno 10 osoba, a da je zaplenjena 61.000 evra, i druge valute poput dolara, švajcarskih franaka, leka i dr. Pored toga, na konferenciji je saopšteno da je zaplenjeno 8 vozila u vrednosti od 300.000 evra, vatreno oružje, telefoni, uređaji za proizvodnju kriptovaluta itd, javlja Express. 

Među 10 uhapšenih je i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

„Sumnja se na iznose koji premašuju milionske vrednosti… Bivši predsednik opštine Štrpce osumnjičen je da je dobio preko milion evra, vile koje su korišćene kao poklon, automobile koji su davani na poklon za izdavanje dozvola“, rekao je tužilac u predmetu, Rasim Maljoku. 

Tužilac je naveo da postoje sumnje o neovlašćenoj i nelegalnoj gradnji vila na Brezovici.

„Sumnja se da ima vila bez dozvola, i da je većina izgrađena nelegalno“, rekao je on.

“Neki zvaničnici su dobijali poklone/novac, kako bi uticali na zvaničnike da izdaju dozvole za (izgradnju) vile“, zaključio je.

Tužilac Maloku je takođe upozorio da ova akcija neće biti i poslednja.

“Sve vile i objekti koji su izgrađeni bez dozvole biće privremeno zaplenjeni, samo se mora dokazati da su nelegalno izgrađene, bez obzira čije su vile“, rekao je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari, prenosi Exspress.

Izvor Gazeta express/Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još