• Početna>
  • Vesti>

Opštinski odbor Srpske liste Štrpce: Ceo proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je očigledno nekom bila potrebna predstava

Foto: Srpska lista

Opštinski odbor Srpske liste u Štrpcu najoštrije je osudio način na koji je policija izvela akciju danas u Štrpcu, a u kojoj su, kako se navodi u saopštenju “deca i porodice funkcionera Srpske liste bile izložene brutalnim upadom u njihove domove i zastrašivanjem u ranim jutarnjim satima”

Povodom ove akcije kosovske policije, Opštinski odbor Srpske liste, danas je sazvao hitnu sednicu, sa koje su poručili da je jutrošnja akcija bila “spektakl za javnost”.

“Činjenica je da je ceo proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je očigledno nekom bila potrebna medijska i filmska predstava kako bi se ne samo zastrašile porodice naših istaknutih funkcionera, već kako bi se poslala i poruka svim drugim građanima da nakon akcija na severu, sada u jednoj većinsko srpskoj opštini na jugu, se sprovode slične akcije pod izgovorom borbe protiv korupcije” navodi se u saopštenju.

U daljem tekstu se navodi da “nije prvi put da se upravo u našoj opštini sprovode ovakve akcije, ali se unazad uvek pokazalo da su one bile više kao spektakl za javnost, a manje kao zaista borba protiv kriminala i korupcije. Narod Štrpca, njeni građani, su duboko uznemireni zbog svega onoga što je danas moglo da se vidi u Štrpcu. Blokada institucija gde je Opština Štrpce bila tokom celog dana zatvorena kao i blokirane ulice tokom celog jutra vratila su nas u vreme za koje smo mislili da je davno iza nas”.

Opštinski odbor Srpske liste, svi njeni članovi, pružili su na današnjoj sednici podršku svim privedenima članovima Srpske liste i njihovim porodicama.

“Znamo i verujemo da će se dokazati da su optužbe protiv njih neosnovane. Celokupnu situaciju i način na koji je sprovedena akcija vidimo kao atak na sve nas, atak na Srpsku listu, na Bratislava Nikolića koji se godinama borio i izborio za mir i suživot, da opština Štrpce danas bude primer multietničnosti na Kosovu, što očigledno nekom smeta. Takođe, ovo je svojevrstan udar i na novo opštinsko rukovodstvo koje je od prvog dana krenulo da radi u interesu građana, da probleme rešava institucionalno, da se pitanje Brezovice kao i druga pitanja reše na način da se izbegnu bilo kakvi problemi što, ponavljamo, očigledno nekome ne ide u prilog. Ujedno poručujemo i sejačima mržnje u opštini Štrpce, onima koju se raduju i tokom celog dana na razne načine pozdravljaju brutalne upade u porodične domove naših sunarodnika, da će pravda pobediti, pobediće ih srpski narod kao što smo ih i do sada pobeđivali!” zaključuje se na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još