• Početna>
  • Vesti>

Petković: Neka vera, pravda i milost, koje su krasile Svetog Nikolu, budu i naš putokaz

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Svetog Nikolu svim srpskim porodicama koje slave ovaj veliki pravoslavni praznik kao krsnu slavu, posebno na Kosovu.

Petković je na Fejsbuku upitio čestitku svim svečarima u svoje i u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Sveti Nikola je jedan od najvoljenijih i najčešće slavljenih pravoslevnih svetaca i njega slave, ne samo one porodice kojima je to Krsno ime, već svi pravoslavni hrišćani, na sve četiri strane sveta. Sve hrišćanske vrline krasile su ovog čudotvorca i nema ni jedne koju nije ispunio. On je zaštitnik dece, siromašnih, moreplovaca, putnika namernika. Naročito se odlikovao milosrđem i dobročinstvom, ljubavlju prema bližnjima, pa ga kao dobročinitelja, proslavljenog i od ljudi prihvaćenog, slavimo i prizivamo u pomoć u svim nevoljama”, napisao je Petković.

On je naglasio da Sveti Nikola, svojim životom, daje najlepši primer po kome se može osigurati “večno blaženstvo, mir i spokojstvo, čast i poštovanje”.

“Zato, neka vera, pravda i milost, vrline koje su krasile ovog svetitelja, budu i naš putokaz, a ljubav i sloga, neka budu naše istinsko opredeljenje i zalog za bolje i lepše sutra.  Moleći se da nam Sveti Nikola bude na pomoći, sada i uvek, svim svečarima i celom srpskom rodu, želim srećan i blagosloven praznik”, poručio je Petković.

Izvor: Kosovo onlajn/TV Most

Comments

Pročitaj još