• Početna>
  • Vesti>

Mitrovački Gimnazijalci organizuju humanitarnu akciju povodom 20.decembra Dana solidarnosti

Povodom 20. decembra Međunarodnog Dana solidarnosti, učenici mitrovačke Gimnazije u saradnji sa svojim nastavnicima organizuju humanitarno- solidarnu akciju.

Akcija je organizovana da bi prikupili što više konditorskih proizvoda i formirali novogodišnje paketiće za decu u srpskim sredinama u okruženju na Kosovu i Metohiji. Od 15.decembra su u akciju uključeni gimnazijalci koji su već pokazali svoju humanost i veliko srce i prikupili određenu količinu slatkih i slanih proizvoda, rekla nam je direktorica Gimnazije Ivana Milenković.

“Akciju nastavljamo u ponedeljak, napravili smo kutije gde prikupljamo i dalje i pozivamo sve trgovine u gradu, kao i ljude dobre volje da dođu od 12 i 30 u prostorije Gimnazije i donesu prilog”, dodala je Milenković.

Rekla je da će paketiće , koje će pakovati učenici gimnazije donirati Predškolskoj ustanovi i Osnovnoj školi u selu Banje u opštini Srbica, i još jednom pozvala sve koji žele, da se priključe akciji “Paketić na dar” i tako podrže humanost Gimnazijalaca na delu.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Gimnazija Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još