• Početna>
  • Vesti>

Stonoteniserke Novog Sada za četvrtfinale i za decu sa Kosova i Metohije

Stonoteniserke Novog Sada utakmicom protiv španskog tima Museo de Almedra iz Kordobe (petak, 17:30) otvaraju drugu fazu Kupa Evrope. U Novom Sadu se igra C grupa u kojoj su još i portugalski Žunkal i francuski Gran Kevili.

Novosađanke su na početku ove sezone u Ligi šampiona savladale španskog prvaka Girbau Vik, pre nepunih mesec dana, dok se sada u okviru Kupa Evrope sastaju sa četvrtoplasiranim timom španske primere.

“Na startu igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Kordobe za koju nastupa i naša bivša reprezentativka Marija Galonja. Tu je i dugogodišnja španska reprezentativka Garsija, uz takođe dobru igračicu Lopez. Verujem u svoj tim koji je već pokazao da može da se nosi sa svima u Evropi. Šanse su 50-50, mislim da će takav odnos biti u svim mečevima jer ovo je definitivno najujednačenija grupa Kupa Evrope”, istakao je trener Slobodan Stojanov.

Prve dve plasirane ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu. Podsetimo da su stonoteniserke Novog Sada aktuelne polufinalistkinje sa finalnog turnira Kupa Evrope iz maja ove godine.

Deo prihoda namenjen za školsku reprezentaciju iz mesta Janjevo

Ulaznice za mečeve Kupa Evrope u prodaji su na blagajni SPENS-a. Deo prihoda biće usmeren za školsku reprezentaciju iz mesta Janjevo, opština Gračanica, a gosti u Novom Sadu biće iz četiri stonoteniska kluba srpskih sredina na Kosmetu – iz Gračanice, Čaglavice, Prilužje i Brezovice. Ideja jeste da se ustanovi Svetosavski turnir na Kosmetu pošto će se susresti direktor omladine i sporta u Gračanici Dušan Cvejić i član gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetićanin.

Izvor i Foto RTV

Comments

Pročitaj još