Otvorena renovirana ambulanta u Suvom Grlu

U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. ova zdravstvena ustanova, kojoj gravitira oko 120 žitelja Suvog Grla, već sutra će moći da primi prve pacijente, a građanima će pored lekara i medicinske sestre, biti dostupno i sanitetsko vozilo 24 sata dnevno.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je na ovaj način omogućena još bolja i kvalitetnija zdravstvena zaštita našim sunarodnicima u Suvom Grlu.

“Ambulanta je bila u lošem stanju, krov je propao, kao i stolarija, izolacija, instalacije, bila je primetna vlaga. Sada smo sve to rekonstruisali, tokom dana će u ambulanti biti postavljen i inventar i već sutra će prvi pacijenti moći da dođu kod svog lekara” rekla je Miladinov.

U saopštenju se dalje navodi da je Miladinov podsetila da je Kancelarija u prethodnom periodu uradila analizu stanja napuštenih i oronulih zdravstvenih ustanova kojima je neophodna sanacija i da se krenulo u njihovu adaptaciju.

“Letos smo otvorili renoviranu ambulantu u selu Vidanje kod Kline, danas još jednu u Suvom Grlu. Svesni smo koliko je kvalitetna zdravstvena zaštita važna i mi ćemo nastaviti sa ovim projektom. U ovoj fazi sledi rekonstrukcija još osam ambulanti i to u Dobrotinu, Suvom Dolu, Ponešu, Straži, Bušincu, Boscu, Kololeču, Istoku ali i drugih u narednoj godini” ističe Miladinov i dodaje da se paralelno sa sanacijom objekata, sredstvima Kancelarije za KiM radi i nabavka neophodne opreme za postojeće zdravstvene ustanove.

Doktorka Tatjana Vlašković, direktorka Doma zdravlja Zubin Potok, kome pripada i ambulanta u Suvom Grlu, kaže da će renovirana ambulanta i dostupniji lekar mnogo značiti za pružanje kvalitetnije primarne zdravstvene zaštite.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još